תרומת ביציות
יחד בתהליך אישי, מותאם ומקצועי נגיע לידיים מלאות
מדוע
תרומת ביציות מאפשרת השגת הריון באותם מקרים בהם אין אפשרות להשגת הריון מביציות המטופלת עצמה.
כל עוד קיים סיכוי סביר להשגת הריון מביציות האשה עצמה ייעשה במרבית המקרים נסיון להרות מביציות אלו ולא מתרומה.
למי מתאים?
תרומת ביציות עשויה להתאים לנשים המעונינות להרות אך אינן יכולות להרות מהביציות שלהן.
במרבית המקרים מדובר במצבים בהם השחלות כבר אינן מתפקדות בצורה תקינה.
גיל מבוגר של המטופלת הוא “האויב” הגדול של פוריות האשה. מעבר לגיל 45 הסיכוי להשגת הריון תקין ולידה מביציות המטופלת מאד מאד נמוך ובגיל זה קיימת המלצה ברורה לתרומת ביציות. קיימים מצבים בהם השחלות אינן מתפקדות גם בגילאים צעירים יותר וגם אז תרומת ביציות עשויה לתת את הפתרון ואת ההריון המיוחל.
תרומת ביציות מותרת בישראל עד גיל 54.
מי התורמות?
חוק תרומת ביציות מאפשר תרומת ביציות בישראל בשנים האחרונות. למרות זאת עדיין מתבצעות מעט מאד תרומות ביצית בישראל והרוב המכריע של התרומות מבוצע בעזרת תורמות מחו”ל.
התורמת צריכה להיות צעירה מגיל 35 ובריאה בגופה ובנפשה. היא עוברת בדיקות בדומה לבדיקות אותן עוברת אשה המבצעת טפול הפריה חוץ גופית בעצמה.
מה סיכויי ההצלחה?
סיכויי ההצלחה מצוינים ועומדים על 30-50% למחזור טפול. במידה ומוסיפים לכך את האפשרות לשימוש גם בעוברים שנותרו והוקפאו הסיכויים אף גבוהים יותר.
איך מתבצע תהליך תרומת הביציות?
ד”ר רבהון מבצע תרומת ביציות בשיתוף פעולה עם חברת מנור (קישור http://beizit.com ) אשר לה נסיון רב בתחום. הטפול הרפואי הנדרש באשה המקבלת את הביציות מתבצע בהנחיית הרופא המטפל בארץ. הטפול בתורמת מתבצע ביחידת הפריה חוץ גופית בקייב – אוקראינה. שם תתבצע שאיבת הביציות וההפריה בזרע אשר קודם לכן יוטס קפוא מישראל לקייב. יומיים – שלושה לאחר שאיבת הביציות וההפריה העוברים מוטסים באינקובטור נייד לישראל. החזרת העוברים מתבצעת ביחידה להפריה חוץ גופית באסותא ברשל”צ. עוברים שנותרו לאחר ההחזרה ומתאימים להקפאה מוקפאים ונשמרים בישראל לצורך שימוש עתידי.
תוך כמה זמן ניתן לקבל ביציות?
קבלת ביציות לתרומה מחו”ל זמינה מאד. מהמועד בו הגעת להחלטה שאת מעונינת להרות בעזרת תרומת ביצית ונכנסת לתהליך הנדרש ייקח כחודשיים ולכל היותר שלושה חודשים עד להחזרת העוברים.
מה העלות הנדרשת לתהליך?
עלות מחזור תרומת ביציות בסביבות 28-30 אלף שח.
מרבית העלות היא על חשבון המטופלת . הביטוחים המשלימים בקופות החולים משתתפים בהחזר של כ 10000 שח לטפול עד למקסימום של שני מחזורי טפול להולדת ילד ראשון ושני. במקרים בהם יש כבר שני ילדים אין השתתפות של הביטוח המשלים בתהליך. ביטוחי בריאות פרטיים משתתפים לעתים במימון התהליך. יש לבדוק זאת מול החברה המבטחת.
שאלות שכיחות:
השאיפה של כולנו היא להגיע להריון ולידה מהביציות של המטופלת עצמה וכל עוד קיים סיכוי סביר לכך הטפול יתבסס על ביציות המטופלת. לצערנו לעתים יש מצבים שהסיכוי לכך קלוש ביותר או שאינו קיים ואז נציע למטופלת לשקול להרות בעזרת תרומת ביציות.
לאחר שנים רבות של מאבק ציבורי נחקק ב 2010 בישראל חוק תרומת הביציות והיה ניראה אז שהינה הגיעה ה“ישועה“ לאלפי הנשים הנזקקות לטפול זה. לצערי אנחנו רחוקים עדיין מביצוע ההליך באופן נוח ומהיר ביחידות הציבוריות להפריה חוץ גופית בישראל והרוב המכריע של תרומות הביציות מתבסס על תורמות בחו“ל.
ברוב המכריע של המקרים תורמות הביציות הן מחו”ל וכל התהליך הרפואי הקשור לשאיבת הביציות וההפריה שלהן נעשה בחו”ל. קיימות כיום שתי אפשרויות לבצוע החזרת העוברים : השכיחה והפשוטה יותר מבחינת המטופלת היא בצוע החזרת עוברים בארץ . העוברים מוטסים לארץ באינקובטור נייד בו הם נשמרים במהלך ההעברה וההחזרה נעשית בישראל. האפשרות השניה והמורכבת יותר היא טיסה לחו“ל ליחידת ההפריה ובצוע ההחזרה שם. קיימות מספר חברות בישראל העוסקות בנושא ואינפורמציה נוספת על כך תוכלי לקבל מרופא הפוריות שלך. באופן כללי ההליך מאד פשוט לבצוע מבחינת המטופלת אשר מקבלת את הביציות ותוך 2-3 חודשים מהרגע שתחליטי להכנס אליו צפוי שהעוברים יהיו ברחם שלך.
ביצוע ההליך ביחידת הפריה ציבורית בישראל נמצא בסל הבריאות לנשים הזכאיות לכך אבל כאמור בצוע ההליך ביחידות הציבוריות נדיר יחסית ויכול לקחת זמן רב. בצוע ההליך בעזרת תרומה מחו“ל נעשה באופן פרטי כאשר קיימת השתתפות עצמית במסגרת הביטוחים המשלימים של קופות החולים (בכפוף לקבלת אשור מראש מהקופה). עלות ההליך היא כ 30-35 אלף ש“ח וההחזר מקופת החולים הוא של כ 10-12 אלף ש“ח.
תורמת הביציות חייבת להיות מתחת לגיל 35 ובמקרים רבים תהיה מתחת לגיל 30. זאת במטרה להבטיח סיכויי הצלחה גבוהים. הסיכוי להריון מתרומת ביציות הוא בסביבות 30-50% להחזרה. ברוב המכריע של המקרים יהיו גם עוברים נוספים שיוקפאו ואם לוקחים גם אותם בחשבון הרי שהסכוי להשגת הריון ממחזור אחד של תרומה הוא מעל ל 50%.