למה לצפות כשמצפים לטיפולי פוריות?
יחד בתהליך אישי, מותאם ומקצועי נגיע לידיים מלאות
שמעת על ההזרקות בבטן? תהית איך משלבים טיפולי פריון בלו"ז עמוס או שרצית להבין איך עוקבים אחרי הביוץ? אם התחלת להיערך לטיפולי פוריות ואת רוצה יותר מידע – הגעת למקום הנכון
כשמומחה הפוריות אומר שהגיע הזמן להתחיל בטיפולים, בדרך כלל צוללים מיד למים – השולחן מתמלא בהפניות ומרשמים, מעמיסים את היומן בתורים לבדיקות ולזריקות והלב, מה איתו? מתמלא בציפייה, התרגשות וחששות.
קחי בחשבון – כמו כל דבר חדש ולא מוכר, טיפולי הפוריות יכולים להיראות בהתחלה מפחידים ומאיימים, אך אחרי שתצברי קצת ניסיון בטיפולים ובמעקב, הדברים יהפכו לקלים ופשוטים יותר. בחלק מהמקרים, מגיעים להיריון עוד לפני שמתרגלים, כך שזה גם משהו שכדאי לקחת בחשבון, כשמסתכלים על התמונה הכוללת.
לי חשוב להעניק לכל מטופלת בקליניקה שלי וכן לבני זוגן את ההרגשה שיוצאים לדרך בצורה הטובה יותר, שיש פתרון גם לאתגרי פוריות יוצאי דופן ושגישה חיובית וסבלנות יכולים לחולל פלאים, בדרך לתינוק או לתינוקת שכל כך מצפים להם.
דברים שכדאי לעשות שמתחילים את טיפולי הפוריות
- לפנות מקום ביומן: אומרים שהיריון הוא לא מחלה והדבר תקף גם לגבי טיפולי פוריות – מצפים מהאישה לשלב את המציאות בשגרת חייה וכדאי לדעת מראש שלמרות שהחיים ממשיכים, כן חשוב לפנות זמן לכל מה שצריך לעשות בדרך ולא להעמיס על עצמך יותר מדי.
- למצוא מרפאה שתהיה לך נוחה: תצטרכי לעבור בדיקות דם ואולטראסאונד מדי מספר ימים כדי לקדם את פרוטוקול הטיפול. כדאי למצוא מקום שבו תוכלי לעבור את הבדיקות בזריזות ושיהיה לך כמה שיותר נגיש.
- לקבל הסבר ולהתאמן בהזרקות: חלק מהטיפולים ניתנים בהזרקה יומית שנמשכת בין שבוע לשבועיים, ההזרקה היא פשוטה ומומלץ ללמוד להזריק לבד. תוכלי להיעזר בבן משפחה או חברה, מה שבטוח הוא שהעצמאות תחסוך לך זמן והתרוצצויות בדרך.
- לחזק את הקשר עם הצוות הרפואי: טיפולי פריון דורשים קשר הדוק ומתמשך עם הרופא והצוות המטפל. חשוב שתהיה ביניכם כימיה ושהרופא יעניק לך הרגשה טובה ויחס אישי. לא בטוחה אם את חשה בנוח? אולי הגיע הזמן לחפש גורם מקצועי אחר.
מעבר לבדיקות – איך את צפויה להרגיש?
נשים רבות מדווחות על עומס רגשי גדול במהלך הטיפולים. זה לגיטימי להיעזר באיש מקצוע כדי להתמודד, לשתף חברות וכמובן את בן הזוג. באופן כללי, נסי לפנות זמן לפעילויות כיפיות, כדי שהחיים לא יתרכזו בעבודה, מטלות וטיפולי פוריות.
איך הכי נוח לעקוב אחרי הטיפולים?
טיפולי פוריות הם דינמיים ותלויים באיך שהגוף שלך מגיב לטיפולים ומגוון משתנים בלתי תלויים, לכן הטבלאות, שהן נחמדות בתיאוריה וחביבות במיוחד על חולות סדר וארגון – לא תמיד עומדות במבחן המציאות. מכיוון שאני דוגל בגישה אישית ודינמית, ההנחיות שלי מגיעות במלואן לוואטסאפ של המטופלת, והקשר מתמשך וישיר.
איך גברים ונשים שונים בהתמודדות עם טיפולי פוריות?
תאשימו את הטסטוסטרון, תדברו על החברה שמחנכת שונה ילדים וילדות או שתמצאו הסבר אחר להבדלים בין גברים לנשים – לא תוכלו להתעלם מהשוני בין גברים לנשים, במיוחד כשזה נוגע לטיפולי פוריות. חשוב לי שתדעי שההבדלים ביניכם נורמליים, שהתפיסה של טיפולי הפוריות ושל תהליך הכניסה להיריון יכולה להיות שונה לחלוטין בין שניכם – ושזה בסדר גמור.
אז איך מפיקים את המיטב מהסיטואציה? על סמך ניסיון של מעל לשני עשורים, אני ממליץ להגיע יחד לבדיקות, כבר בתחילת הדרך, כדי שגם הגבר יבין מה נדרש ממנו מצד אחד ויהיה מודע למה שהאישה עוברת, מצד שני. כן, גם אם רק האישה צריכה להגיע לבדיקה, הליווי של הגבר חיוני ויכול להוריד את הסטרס. כשמתחילים את המסע לפוריות באופן כזה, עולה הסיכוי שבן הזוג יהיה שותף שמרים ותומך כל הדרך עד לשני הפסים.
רוצים להמתיק את הסיטואציה? תוכלו לשלב אותה עם ביקור בבית קפה נחמד, אחרי הבדיקה, כדי שיהיה זמן לעבד, לדבר ולהתקדם לצעד הבא.
קחי בחשבון: אין צורך להגביל ולתכנן את יחסי המין בזמן הטיפולים, למעט מועדים ספציפיים שבהם הרופא ינחה אתכם לקיים יחסים; בכל יתר הזמן אתם יכולים "לזרום". תשתדלו ליהנות מזה.